Dat is wel heel vroeg...!
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Miriam
06 Februari 2013 | Zuid-Afrika, Wilderness
Jan opent de dag met een verhaal uit de bijbel. En met gebed. Dat is elke dag zo. Jan verdeelt het werk. Hij spreekt zijn werkers toe. Hij steekt ons voor en zegt dat wij niet hun baantje komen afpakken. Dit alles is blijkbaar nodig omdat ze anders niks doen zegt hij. Tja..., we wachten af hoe het hier gaat. Wij kijken de eerste dagen hoor alles hier gaat en krijgen daarna steeds meer taken zegt Jan.
We gaan op weg naar de eerste klus: uien omkeren en daarna varkens voeren. Achter op de truck is het meteen gezellig praten in het Engels en Afrikaans. Die taal pik je makkelijk op en is best wel grappig. De werkers komen vooral uit Malawi.
Na de eerste ruïne is het ontbijt om acht uur. Anel is leraar van de plaatselijke school en staat klaar voor vertrek. Ze krijgt een telefoontje: de juf van de jongste kinderen is ziek. Ze vraagt of ik wil meegaan naar de school om te kijken of ik kan helpen. Een uur later sta ik voor een klas kleuters die alleen Afrikaans praten... Hierover meer in een volgend verhaal.
Aan het eind van de middag komen we weer samen in de farm. Miriam en ik hebben aangeboden om te koken. Jan en Anel vinden koken niet leuk, wij wel. Het wordt een leuke avond waarop we over het leven op een Afrikaanse boerderij praten. En over het gewone leven. Voor het donker wordt willen ze ons een droom-project laten zien: een mountainbike-park. We rijden de berg op (hun eigen berg) en komen uit bij een vervallen gebouw op een heel mooie romantische plek. Hier willen ze een gursthouse
06 Februari 2013 - 10:54
Peter En Mien:
Volgens mij is het verhaal nog niet compleet, maar dat is niet erg.
Het is net of je een spannend boek aan het lezen bent. Heerlijk.
Groetjes Mien -
06 Februari 2013 - 11:24
Dymphy:
Wat is er gebeurd? Verhaal zo maar afgebroken, toch geen overval hopelijk ? Nee, zal wel een foutje zijn, of het komt door het vroege opstaan, wel even wennen. Hoor het volgende keer wel. Ook hoe het is vergaan zo'n eerste werkdag en dan meteen maar in het diepe gegooid worden, maar met jullie improvisatie vermogen is het zeker gelukt. Groetjes dymphy -
06 Februari 2013 - 12:10
Carel:
hoi samen, heb deze keer meer moeite om de site tevinden, maar dat zal wel aan mij liggen.Ben benieuwd naar de foto,s van de ranch en de eventuele paarden.T verhaal werd inderdaad onderbroken, maar we wachten af.Afrika lijkt me een beter continent dan azie om jezelf nuttig temaken, zou t te maken hebben dat nederlanders daar meer gevestigt zijn. Hoe zijn die jan en anel terecht gekomen in zuid afrika ? ben benieuwd wanneer jullie geconfronteerd worden met t wild daar, want op zo;n ranch zit je toch in t hol van de leeuw. Maar met hans naast je zijde hoef je nergens bang voor te zijn,toch ..............haha ,dikke kus xxx -
06 Februari 2013 - 16:04
Sandra Fuchs:
Hee Hans en Miriam,
Wat een leuke verhalen!
Zo maak je echt kennis met het boerenleven in Afrika.
Succes en geniet ervan!
gr Sandra