Aan het werk... - Reisverslag uit Wilderness, Zuid-Afrika van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu Aan het werk... - Reisverslag uit Wilderness, Zuid-Afrika van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu

Aan het werk...

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Miriam

06 Februari 2013 | Zuid-Afrika, Wilderness

Het is zaterdag. Zoals afgesproken worden we opgehaald door onze hosts Anel en Jan. Tot onze verbazing hebben ze een zoontje van dertien maanden met de bijzondere naam Diesel. Het is een prachtig menneke, heel opgewekt en heel open naar anderen. We zullen toch niet hoeven te gaan oppassen elke dag...?! Jan en Anel zijn erg aardige, lieve en open mensen. Jonger dan wij. Er is meteen een klik over en weer. Vandaag gaan we drie motoren afleveren en daarna laten ze ons de omgeving zien. Morgen gaan we naar hun farm in Uniondale. Het voelt best spannend allemaal. De dag gaat verder heel gezellig en ontspannen: eerst brunchen, dan de motoren afleveren bij kennissen, naar het strand, een slaapplaats zoeken en dan gaan eten. Het lijkt wel vakantie! Wij laten alles naar gebeuren en proeven de sfeer op. We bevinden ons vandaag en morgen tussen blank afrika. En dat merk je aan de gesprekken en de onderwerpen.
De omgeving is hier prachtig! De stadjes heel relaxed. We eten oesters, want die worden hier gekweekt.
De volgende morgen is het zondag. We moeten inkopen doen voor een week. Want de farm is anderhalf uur rijden. We gaan naar een groot winkelcentrum. Eerst ontbijten: bij de Wimpy. Het is half negen en de tent zit vol hamburger en frites-etende mensen. Dat zie je ook aan de lichamen. We voelen ons lekker slank... Met moeite vinden we een licht ontbijt op de kaart: muesli met vers fruit en joghurt.
Na het shoppen gaan we op weg naar de farm 90km verder. Onderweg rijden we door heel mooie natuur en gaan we een bergpas over. We verlaten de verharde weg en rijden de laatste 15km door stil bergachtig gebied. Miriam begint een liedje van John Denver te zingen: take me home countryroad...
Welkom in Uniondale-country. Schapen, koeien, ruig gebied, pick-up-trucks. De farm is onvoorstelbaar groot: 2700 hectare oftewel vier bij zeven kilometer grond. De boerderij zelf ziet er heel anders uit dan verwacht. Geen groot gebouw met schuren erbij. Een gewoon woonhuis. De schuren liggen verderop, net als de huisjes voor de (zwarte) werkers.
Ons huisje voor de komende tijd is een leuke cottage. De sfeer is prima, het voelt meteen goed!

• 06 Februari 2013 - 09:07

Ellen Coppelmans:

Hoezo LIJKT wel vakantie.
    Als ik het zo lees, kan ik daar ook nog goede zaken doen met Herbalife
    Groetjes Ellen

• 06 Februari 2013 - 09:11

Nathalie Van Dijk:

Hoi Miriam en Hans,
    oppassen is toch leuk, haha. Het is er maar een, joh.
    Super dat het daar meteen goed voelt!!
    Veel plezier daar met alles. Doe wat je kunt en geniet vooral.
    Dikke X, Nathalie

• 06 Februari 2013 - 11:12

Dymphy:

Lijkt vakantie, het is gewoon vakantie, en wij maar ploeteren door de wind en regen,sneeuw.
    Maar ja, verschil moet te wezen. Geniet maar lekker van jullie "vakantie" . Groetjes Xxx dymphy en hans