Een kleine leefgemeenschap... - Reisverslag uit Margate, Zuid-Afrika van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu Een kleine leefgemeenschap... - Reisverslag uit Margate, Zuid-Afrika van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu

Een kleine leefgemeenschap...

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Miriam

31 Maart 2013 | Zuid-Afrika, Margate

We zijn nu bij Frans&Lorraine en bij Bronson&Angie, oftewel, de mensen van de farm waar we gaan werken. Frans is een gepensioneerde leraar, maar eigenlijk manusje van alles die het liefst de hele dag met zijn handen aan het werk is en echt vanalles kan maken: auto's, boten, huizen, en nog veel meer. Hij kan ook kunstschilderen. Het liefst is hij lekker zelf bezig. Bronson, zijn zoon, heeft een Aloe-Vera-kwekerij. Hij is een echte natuurjongen van 36 jaar oud. Het grappige is dat Frans&Lorraine op hun boederij-erf 11 huizen hebben staan die ze verhuren aan allerlei mensen. Deze mensen wonen er in principe permanent en vormen samen een kleine gemeenschap. We lijken weer een beetje in de hippietijd terug te keren. Zonder dat iedereen samen eet en het bed deelt natuurlijk, want de hippietijd was iets aparts. En nu maken wij ook deel uit van dit "dorpje"... Het zijn een beetje mensenschuwe personen die het liefst op hun eigen landgoed blijven. Het dorpje Margate is erg touristisch en daar vinden ze niks aan! We zullen zien hoe de komende weken zullen verlopen. We moeten een beetje verbouwen (een nieuw slaapverblijf maken voor de vrijwilligers zoals wij), planten kweken, de groententuin onderhouden en verder alles wat op ons pad komt. De tweede dag hebben we geholpen met het rooien van een enorme boom die door termieten was uitgehold en uiteindelijk omgevallen. Een zwaar klusje! En 's-avonds een lekkere Braai gehad. Het begin is weer heel interessant!

• 01 April 2013 - 15:20

DymphyVissers:

Genoeg te beleven lees ik wel, jullie vervelen je niet, ook veel ervaringen,zoals fijne en minder fijne,maar dat hoort erbij en je leert er iedere keer van. Nu weer afwachten wat het volgende avontuur jullie brengt, maar zo te lezen zit het wel goed. Wat het weer betreft zou ik wel willen ruilen,het is inmiddels Pasen, maar het lijkt wat de temperatuur betreft wel kerst, zelfs zit er nog sneeuw in de lucht. Gelukkig is de zomertijd ingegaan en is het langer licht, anders zou je je hartje winter wanen.
    Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen.
    Groetjes í

• 02 April 2013 - 10:13

Peter En Mien:

Hoi Hans en Miriam.
    Fijn om jullie verslagen te lezen. Er komt vanalles op jullie af, leuke en minder leuke dingen. Maar ja, zo is het leven nou eenmaal.
    Gisteravond hebben wij onze traditionele-paasmaandag-activiteit gehad. Een wijnarrangement en ja hoor, Peter heeft zelfs 7 soorten wijn geproefd. Niet te geloven hè? Wij hebben echt wel aan jullie gedacht...... er bleven ook 2 stoelen leeg (Het was een tafel voor 11 personen). Ook de wijnen van Zuid-Afrika zijn ter sprake gekomen. Al met al was het weer een gezellige avond. Misschien zijn jullie volgend jaar toch weer van de partij........we zullen zien. Groetjes uit het koude Nederland.
    Mien