Lekker bomen over onderwijs... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu Lekker bomen over onderwijs... - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu

Lekker bomen over onderwijs...

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Miriam

11 Mei 2012 | Cambodja, Phnom-Penh

Zo, mijn derde"college"over onderwijs zit er weer op. Heel leuk om te doen! Lekker discussiëren over onderwijs met een kleine groepje leraren van een hogeschool. Het niveau van Engels valt wat tegen, maar dat lossen we samen wel op. Het onderwijs hier is zo ongeveer zoals veertig jaar geleden in Nederland. Klassikaal lesgeven, luisteren naar de leraar, studenten die niet veel doen en zijn hebben, tafels in rijen. De grootste problemen zijn: gebrek aan geld en materialen, ongemotiveerde leerlingen, leraren die weinig verdienen en daarom niet hard willen werken. En corruptie. Ja, ook in het onderwijs. De inspectie die afgekocht wordt, de directeur die geld in zijn eigen zak steekt... Grote klassen en een gebrekkige opleiding voor leraren. Maar ook hier zitten we dat er hard gewerkt wordt aan verbetering. Japan schijnt veel hulp te geven.
De leraren zijn heel geïnteresseerd in het onderwijs in ons land en de verschillen die er zijn. Ook mijn ervaringen in andere landen vinden ze heel boeiend. We praten over de vraag "hoe leren kinderen?" en hoe ze kunnen werken in een klaas met snelle en langzame leerlingen. Dezelfde vragen die leraren in Nederland hebben dus. Dadelijk nog één college en dan "weekend"

• 11 Mei 2012 - 10:00

Sandra Füchs:

Leuk dat jullie je steentje daar kunnen bijdragen.

Geniet van het weekend!

• 11 Mei 2012 - 10:12

Willian:

Jeetje.. het begint bijna te lijken op "echt" werken :-)

• 11 Mei 2012 - 17:12

Annemie:

Dit lijkt me echt leuk!!.....ja dan hebben ze nog een hele weg uit te zoeken samen op Onderwijsgebied. Mooi die vraag van : hoe leren kinderen? Zal best nog een goed college geworden zijn en dan nu lekker weekend! Verwen Miriam maar goed nu ze niet zo goed vooruit kan!

• 11 Mei 2012 - 18:56

Vera Van Eijmeren:

Lieve beiden ,
    Mooi , om weer de twee reisverhalen over jullie avonturen te lezen

Goed werk Hans, ik hoop dat Miriam ook een beetje al haar draai heeft gevonden,en toch nog iets kan betekenen voor de dieren,

Liefs Vera