een grensgeval!
Door: miriamenhans
Blijf op de hoogte en volg Miriam
24 Maart 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
Wel werd meteen de temperatuur aangenamer, want ik kan je vertellen dat 28° wel aangenamer voelt dan 42°
Aangekomen bij de grens was het een drukte van jewelste!
Iedereen probeerde ons en visum te verkopen, gelukkig had hans gelezen dat je hier erg mee op o moest letten want je dan vaak duurder uit bent dan bij de grens zelf.
Allerlei loketten, gangen, deuren en wegwijsborden, moesten ons helpen om eerst thailand uit te komen en vervolgens cambodja in!
Allerlei papieren invullen en stempels halen.
Bij mannen die heel erg streng naar ons keken, alsof we misdadigers waren, nou ziet het er natuurlijk ook wel vreemd uit 2 bleek scheten op een fiets!
Terwijl hans geld moest pinnen voor de visums, kwam er een politieman in uniform naar mij toe, en vroeg of ik getrouwd was!
Toen ik nee antwoordde, vroeg hij of ik met hem wilde trouwen, dan moest ik mij eerst douchen en daarna zou hij een er jurk voor mij laten maken en zou hij een feest geven.
Na enig twijfelen,haha, koos ik toch voor mijn lieve kaaskop!
Werkelijk alles werd hier de grens overgeschouwd, van karren met kippen tot boeven wagens met emigranten die terug moesten naar cambodja.
Eenmaal de grens over moesten we en paar tandjes terug schakelen.
Cambodja lijkt viezer, armer en voelt onveiliger dan thailand, maar dit moeten wij de komende tijd nog gaan ondervinden.
Vanavond gaan we op stap naar een plaatselijke karaoke bar........(word vervolgd)
24 Maart 2012 - 14:14
Joke Beyens Mama:
Miriam .Blijf jij maar fijn bij jou Hansje,dat lijkt me wel het verstandigste.Fijn dat ik jullie kan volgen. Hier gaat alles zijn gangetje.De groetjes aan Hans.Ik wens jullie het allerbeste toe oetie -
24 Maart 2012 - 19:35
Ria En Jack:
hoi miriam en hans, ben nu bij nathalie. leuke verslagen allemaal, je maakt wat mee zo. al bijna getrouwd ha ha .ik heb al veel aan je boeken gehad, zeer interessant.ik bewaar ze met zorg.heb je nog zeer aan je kont?nou fiets ze en doe voorzichtig kus en
groetjes van de deentjes. -
24 Maart 2012 - 21:40
Vera Van Eijmeren:
Hallo Meriam en Hans,
Buitenlandse mannen en vrouwen zijn daar helemaal in , Meriam het is maar goed dat je voor Hans gekozen hebt, en dat jullie samen zijn , haha.
Van die harde bedden daar weet Marco in China ook alles van , maar het schijnt erg goed voor je rug te zijn haha.
Heel veel liefs van Vera -
25 Maart 2012 - 16:56
Coby:
Hey Mir, die agent, was dat niks voor mij??? Enne, wij mogen ook niet klagen met 20 graden... -
25 Maart 2012 - 18:31
Carel:
kijk er echt naar uit wat jullie weer elke keer schrijven en meemaken, wat komen er n hoop nieuwe ervaringen op jullie pad. alweer twee weken in azie, lijkt veel langer, hoe gaat t met t eten, zijn de darmen al gewend ? als we elkaar in december ontmoeten, dan heb ik gewoon twee volleerde gidsen, en die spreken nog brabants ook. dikke knuffel carel xxx