toeval? - Reisverslag uit Prachin Buri, Thailand van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu toeval? - Reisverslag uit Prachin Buri, Thailand van Miriam Beyens - WaarBenJij.nu

toeval?

Door: miriamenhans

Blijf op de hoogte en volg Miriam

20 Maart 2012 | Thailand, Prachin Buri

In ons vorige verslag hadden wij jullie verteld uitgenodigd te zijn door de hotel eigenaar. Wij zouden om 18uur klaar staan in de lobby! In onze zondagse kleding (lees afritsbroek) stonden wij in vol ornaat klaar! Maar helaas er werd afgebeld, dus zelf maar een eettentje opgezocht!
De volgende dag weer verder gefietst naar het nationaal park kha yai.
Daar aankomen bleken wij entree te moeten betalen, normaalste zaak van de wereld zou je zeggen, totdat bleek dat een thai 40 baht betaald en de toerist 400 baht moet betalen. En dit per dag:-( daar zou het campingbedrag nog bijkomen, wat betekend, dat we 50€ kwijt zouden zijn.
Nou ik kan je ondertussen vertellen dat we met dat bedrag hier hele goede dingen kunnen doen, dus we hebben besloten om het park heen te fietsen en de olifanten op foto,s te bekijken!
ondertussen werd het tijd om een slaapplaats te gaan zoeken, in het eerst volgende stadje werden wij begroet door en bijzonder vriendelijke man op een scooter hij had 2 poppetjes van dochters bij die ons eveneens zeer vriendelijk in het engels begroeten.
Wat bleek.......hij was leraar engels en gaf daar de plaatselijke jeugd les in engels en aardrijkskunde!
Hij bracht ons naar een cheap hotel (5€per kamer met t.v)
Omdat wij natuurlijk nieuwsgierig waren geworden en blij waren dat er eindelijk weer eens iemand engels sprak nodigde wij hem uit om s,avonds iets mee te gaan drinken.
Om 18uur zouden wij klaar staan, hopelijk zou deze afspraak wel door gaan!
Jawel hoor, het was en man naar zijn woord en pikte ons op met zijn auto.
Hij liet ons de rosse buurt van dit plaatsje zien, en wist ons veel te vertellen.
Wij vuurde al onze vragen op hem af, en hebben tot laat in de avond met hem gekletst.
Terug in ons hotel lieten wij het gesprek nog eens de reveu passeren en vielen met een voldaan gevoel in slaap.

• 20 Maart 2012 - 10:27

Peter En Mien:

Gelukkig zijn er nog mensen die zich aan hun woord houden. Volgens mij tolt jullie hoofd van al die indrukken die julle op een dag binnen krijgen. Geniet ervan en je weet, wij volgen jullie. Groetjes Peter en Mien.

• 20 Maart 2012 - 10:42

Monique :

Geweldig om jullie avonturen te lezen !! Volop indrukken en mooie ontmoetingen ik blijf jullie volgen ... en heb t geluk ook om te weten hoe t voelt om daar rond te fietsen ;-) Heerlijk geniet ze Samen !! Groetjes Moonboots X

• 20 Maart 2012 - 12:58

V.vaneymeren@.com:

Hallo Meriam en Hans

Goed werk van jullie om die € 50 anders te besteden.
    Jullie zijn alweer een week weg , wat gaat de tijd snel

Liefs Vera

• 20 Maart 2012 - 14:23

Marjan:

Hoi, ik ben Marjan (klant van cycle trend in Nuenen).
    Miriam heeft mij een paar dagen voor jullie vertrek bij Cycle trend het adres gegeven zodat ik jullie kan volgen, wat ik met veel plezier doe.
    Wat een leuk verhaal over de leraar engels.
    Ik kan me indenken dat jullie daar een goed gevoel van kregen.
    Wie weet wat voor leuke mensen jullie nog meer ontmoeten.
    Ik blijf het volgen.
    Groetjes en fiets ze,
    Marjan

• 20 Maart 2012 - 16:44

Rob & Annemie:

Hallo daar, zo te lezen is er iedere dag wel iets te beleven, prachtig om dit via de mail mee te maken. Vanavond gaan we een flesje van jullie openmaken, we hebben iets te vieren (jaarlijkse controle was weer goed), tuurlijk zullen we daarbij aan jullie denken! Liefs Rob en Annemie